VIDEO | Bilanț îngrijorător al inundațiilor

Prefectura Maramureș a prezentat un nou bilanț al inundațiilor din județ în urma precipitaților abundente de ieri. Au fost înregistrate pagube pe raza a șașe unități administrativ-teritoriale: Ulmeni, Groșii Țibleșului, Șișești, Copalnic Mănăștur, Coaș și Strâmtura.

Torenții și scurgerile de pe versanți au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor unor vai și păraie care s-au revărsat. Șuvoaiele de apa au transportat aluviuni, pietriș, material lemnos și material vegetal care au colmatat rigolele și șanțurile. Cantitatea de apa acumulata în timp scurt nu a putut fi preluata de rețelele de canalizare.

Au fost inundate 24 de gospodarii, 38 de anexe gospodărești. S-au produs pagube pe 67 hectare de teren arabil, 15 hectare de pășuni și fânețe. Au fost afectate de inundații opt podete, 11,1 km de străzi, 13,6 km de drum agricol și forestier. Șuvoaiele au înecat 33 de animale și au avariat un autoturism.

Inundații au fost miercuri seara și în Valea Stejarului. În câteva minute drumul s-a inundat iar oamenii au fost neputincioși în fața viiturii.

Comitetele locale pentru situații de urgenta au intervenit cu personal și mijloace tehnice pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase, Comisii mixte, alcătuite prin ordin de prefect, se vor deplasa în teritoriu pentru evaluarea pagubelor produse la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.