Rona de Sus: Primarul comunei vrea să perceapă taxă de drum de la Poliţia de Frontieră

Rona de Sus: Primarul comunei vrea să perceapă taxă de drum de la Poliţia de Frontieră

Nemulţumit de faptul că tot trebuie să reabiliteze drumurile din comună, datorită traficului intens, primarul din Rona de Sus s-a gândit că ar fi bine să instituie o taxă de drum pentru cei care traversează localitatea. Propunerea a fost lansată prefectului judeţului Maramureş. Sorin Rednic i-a dat însă edilului de înţeles că ideea acestuia nu poate fi pusă în aplicare.

Primarul comunei Rona de Sus şi-a exprimat intenţia de a percepe o taxă de drum de la Poliţia de Frontieră dar şi de la cei care nu sunt riverani, pentru a-şi recupera din banii folosiţi pentru reabilitarea drumurilor sau pentru a-i cheltui tot în acest sens. Propunerea a fost adusă în atenţia prefectului judeţului Maramureş, care a luat discuţia ca pe o glumă. "Noi am reparat toate drumurile actuale din comună şi vrem să percepem taxă de la Poliţia de Frontieră. E legal? Circulă tare multe maşini de la Poliţia de Frontieră şi vrem să punem ori taxă de drum, ori să facem ceva. Fiindcă noi am cheltuit bani mulţi pe drumuri", a spus primarul comunei Rona de Sus.

Prefectul judeţului Maramureş a atras atenţia că orice inserare a unor taxe pentru accesul pe anumite tronsoane de drum este ilegală. "Eu cred că glumiţi. O iau ca şi glumă. Deocamdată trăim în România şi avem nişte legi care ne guvernează activitatea şi nu o să putem să punem taxă pe drum pentru că ştiţi ce se întâmplă. Nu o să ne ajungă banii să venim de la Rona de Sus sau Rona de Jos până în Baia Mare, că fiecare primărie va pune o taxă. Să nu glumim cu aspectul ăsta. Orice inserare a unei taxe pentru accesul pe anumite părţi ale infrastructurii rutiere este ilegală şi nu putem discuta aşa ceva", a precizat prefectul judeţului Maramureş, Sorin Rednic.

Primarul comunei a mai precizat că nu puţini sunt localnicii care i se plâng de starea proastă a drumurilor din comună.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.