VIDEO | Romsilva va planta circa 20 milioane de puieti forestieri in campania de impaduriri de primavara

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va plantă circa 20 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară, în cursul căreia vor fi regenerate 9.130 hectare fond forestier.

În același timp, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.439 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 132 hectare.

Cele mai mari suprafețe regenerate natural vor fi în județele Suceava, cu 785 hectare fond forestier, Caraș – Severin, 622 hectare, Maramureș, 413 hectare, și Neamț, cu 409 hectare. Suprafețele cele mai mari care vor fi regenerate prin lucrări de împăduriri se află în județele Suceava, unde vor fi împădurite 1.058 hectare, Maramureș, cu 236 hectare, urmate de Cluj, cu 219 hectare, Sibiu, 156 hectare, Neamț, 154 hectare, și Mureș, 151 hectare. Datorită condițiilor meteorologice favorabile, lucrările de regenerare a pădurilor au demarat deja la mai multe direcții silvice din cadrul Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.