VIDEO | Activități derulate de către D.S.V.S.A. Maramureș în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

În scopul prevenirii apariției episoadelor de Toxiinfecții Alimentare precum și combaterea activităților economice ilicite în domeniul producției, prelucrării și comercializării alimentelor, personalul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, în colaborare cu alte structuri ce au atribuții de inspecție și control vor derula activități de control vizând aspecte legate de controlul circulației animalelor în contextul epidemiologic actual, legat de evoluția Pestei Porcine Africane pe raza județului Maramureș și a județelor învecinate, sacrificarea animalelor în abatoare, prelucrarea cărnii și laptelui, prelucrarea produselor de panificație, patiserie și cofetărie, comercializarea legumelor, fructelor și altor produse alimentare.

Vor fi vizați operatorii din domeniul alimentar, dar și pensiunile agroturistice ce oferă servicii de cazare și alimentație publică în perioada Sărbătorilor Pascale.

Populația ce sacrifică animale va beneficia de asistență veterinară și examene de specialitate prin personalul ce activează în cadrul Circumscripțiilor din Baia Mare, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Seini, Baia Sprie, Vișeul de Sus, Borșa, inclusiv în zilele de sambătă și duminică.

Piețele agroalimentare vor fi monitorizate zilnic pentru a verifica comerțul cu laptele și produsele lactate, ouă, legume, zarzavaturi, fructe. Inspectorii DSVSA solicită populației să achiziționeze produse alimentare doar din locații ce sunt supravegheate sanitar-veterinar, să evite așa zisele oferte de produse din carne sau alte produse alimentare cu proveniență incertă.

Pentru orice problemă/reclamație/sesizare în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor aveți la dispoziție datele de contact ale D.S.V.S.A. Mramureș:

Telefon:0262-224031

Fax 0262-224005

Email:office-maramures@ansvsa.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.