VIDEO | Inspectorul general Anca Minodora Costin Hendea a efectuat o vizită de lucru în municipiul Sighetu Marmației

Inspectorul general Anca Minodora Costin Hendea a efectuat o vizită de lucru în municipiul Sighetu Marmației. În cadrul vizitei, la întâlnirea cu oficilități locale s-au abordat și dezbătut problemele cu care se confruntă unitățile de învățământ din Sighetu Marmației.

Inspectorul Școlar General Anca Minodora Costin Hendea s-a întâlnit în cadrul vizitei cu primarul Vasile Moldovan și viceprimarul Daniela Onița Ivașcu. În cadrul întâlnirii s-au abordat și dezbătut problemele cu care se confruntă unitățile de învățământ din Sighetu Marmației, s-au adus în discuție proiectele aflate în derulare și cele care pot fi depuse pentru extinderea sau reabilitarea unor corpuri de clădire cu scopul asigurării unei educații de calitate.

”Infrastructura educațională este esențială pentru construirea de abilități sociale, dezvoltarea competențelor profesionale și a capacității de integrare socio-profesională, motiv pentru care Inspectoratul Școlar Județean Maramureș va avea în Primăria Sighet un partener în viitoarele proiecte, care să aducă un plus de valoare educației tinerei generații”, a declarat primarul vasile Moldovan în urma întâlnirii cu Inspectorul general Anca Minodora Costin Hendea.

Inspectorului general  i s-a adus la cunoștință situația Școlii de pe Câmpu Negru care de câțiva ani nu mai este folosită și se degradează,  iar municipalitatea nu dispune de fondurile necesare pentru a o reabilita.

Pentru aceasta există din anul 2019 o cerere din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului de acordare cu titlu gratuit a clădirii pentru a fi transformată într-un centru after school.Din păcate această solicitare nu a primit, din anul 2019 până acum, un răspuns de la ISJ Maramureș.

Cu sprijinul inspectorului general prof.dr. Anca Hendea vom încerca să reluăm demersurile pentru ca acestei clădiri să îi fie dată o destinație în folosul comunității”, a menționat viceprimarul municipiului Sighetu, Daniela Onița Ivașcu.

Anca Minodora Costin Hendea a efectuat o vizită și la Liceul Tehnologic ”Marmația” , însoțită de Marius Voinaghi, inspector școlar. Împreună cu directorarea Adriana Vescan au purtat discuții despre proiectele liceului, despre rezultatele școlare, precum și despre examenul de Bacalaureat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.