VIDEO | Maramureșul are o nouă rută cultural – turistică

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a certificat o nouă rută cultural – turistică elaborată de Consiliul Județean Maramureș. Este vorba de ”Meșteri și Meșteșuguri”, rută dezvoltată pe plan regional, care își propune promovarea meșteșugurilor tradiționale și a meșterilor populari.

Identitatea culturală și valorile tradiționale ale Maramureșului sunt promovate prin arta cu care meșterii populari păstrează vii meseriile tradiționale. Pentru că identitatea unui popor ca națiune are la bază istoria, cultura și tradițiile.

Meșteșugurile tradiționale maramureșene reprezintă moștenirea dăruită nouă de străbuni. Într-o eră a consumerismului, migala lucrului manual trebuie promovată, iar meșterii populari trebuie susținuți în transmiterea tainelor meșteșugurilor deprinse din generație în generație.

Rutele cultural – turistice sunt menite a fi instrumente pentru promovarea și dezvoltarea produselor turistice, având componente culturale și canale de comunicare, prin schimburile de bune practici

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.