VIDEO | România intră în carantină parțială, timp de o lună, începând de astăzi

România intră în carantină parțială, timp de o lună, începând de astăzi. Asta înseamnă că masca devine obligatorie peste tot în țară, magazinele se vor închide la ora 21.00, iar circulația va fi restricționată pe timpul nopții. De asemenea, școlile vor avea cursuri doar în regim online, iar cei mai mulți angajați vor munci de acasă pentru a limita folosirea transportului în comun.

În această perioadă angajații – atât de la stat, cât și cei de la privat, vor lucra în regim de telemuncă dacă au această posibilitate, iar masca de protecție va fi obligatorie în toată țara. În plan era și închiderea piețelor, însă premierul le-a cerut primarilor să găsească soluții pentru a le menține deschise.Măsurile au fost luate după ce, în România, s-au înregistrat creșteri spectaculoase ale numărului de cazuri noi de COVID.

Românii pot ieși din case noaptea și dacă au nevoie de asistență medicală sau de medicamente, pentru însoțirea unui copil, a unei persoane bolnave sau în vârstă și în cazul unui deces în familie.  Iar ziua, indiferent de județ și de numărul infectărilor, masca va fi obligatorie. De asemenea, școlile vor trece în regim online. Cu două excepții, însă: creșele și unitățile de tip afterschool vor funcționa în continuare. În paralel, petrecerile vor fi interzise. Regulile sunt valabile o lună.

Citește continuarea pe Realitatea.net.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.