REZOLUŢIE PNL: Liberalii cu probleme în justiţie nu se pot înscrie în alegeri

REZOLUŢIE PNL: Liberalii cu probleme în justiţie nu se pot înscrie în alegeri

 Partidul Naţional Liberal a adoptat marţi o rezoluţie prin care anunţă că selecţia candidaţilor la alegerile parlamentare din 2016 se va face doar pe baza criteriilor de integritate, impuse în decembrie anul trecut, după valul de proteste de la Colectiv.

“Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016, în calitate de candidaţi, doar dacă îndeplinesc toate criteriile şi normele de natură profesională, politică şi de integritate stabilite de PNL”, se arată în documentul liberalilor.
În privinţa problemelor cu justiţia, criteriile PNL sunt: Să nu fi început urmărirea penală pentru infracţiuni de luare sau dare de mită sau infracţiuni comise cu violenţă; Să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie; Să nu fi fost trimişi în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie; Să nu se afle într-o măsură preventivă – arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.
În privinţa contractelor cu statul, PNL interzice candidatura doar celor care au avut contracte cu instituţia pentru care intenţionează să candideze sau cu instituţiile subordonate acesteia. Legat de traseism, PNL interzice candidatura doar celor care au schimbat de trei ori partidul politic, “altfel decât prin fuziuni”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.