REPORTAJUL ZILEI | Ce se mănâncă în postul Crăciunului este întrebarea pe care și-o pune orice creștin în perioada ultimului post din anul 2019

Ce se mănâncă în postul Crăciunului este întrebarea care și-o pune orice creștin în perioada ultimului post din anul 2019? Postul reprezintă curățirea fizică și spirituală, iar la nivelul lumesc primul pas este eliminarea alimentelor de origine animală și înlocuirea lor cu cele vegetale. Postul Crăciunului 2019 durează 40 de zile, timp în care credincioșii nu mai consumă anumite alimente interzise în post.  Postul Crăciunului 2019, conform calendarului ortodox, începe la jumătatea lunii noiembrie, pe 15,  și se va termina pe 24 decembrie. Față de Postul Paștelui, Postul Crăciunului este mai ușor de ținut, fiindcă are 15 zile de dezlegări la pește, iar altele la ulei și vin.

Dar ce se mănâncă în Postul Crăciunului pentru a respecta datinile creștinești și învățăturile Bisericii? Cam tot ce are la bază materia vegetală, cu excepția zilelor de ”dezlegare”- la pește și la vin.
Mira Cozar, administrator la un restaurant din Sighet și Marian Hoban, bucătar cu experiență în domeniu, prezintă câteva meniuri de post, pregătite pe loc, din ingredientE naturalE, gătite după rețete tradiționale , pe placul clienților. Din meniu nu lipsesc sarmalele cu păsat, fasolea, salatele, pizza de post, pastele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.