Reorganizarea teritoriala, la mana Guvernului

Reorganizarea teritoriala, la mana Guvernului

Reorganizarea teritoriala a Romaniei a devenit unul dintre subiectele principale dezbatute de catre pedelisti in cadrul conferintelor de presa.

Daca secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean, a anuntat astazi ca Romania ar putea fi impartita in opt judete, structura judeteana a partidului a organizat astazi o intalnire cu presa in care subiectul principal pe ordinea de zi a fost acelasi: asumarea raspunderii de catre Guvernul Romaniei asupra reorganizarii teritoriale a tarii. Presedintele PDL Maramures, Mircea Man, este de parere ca aceasta reimpartire administrativa trebuie facuta pana cel tarziu in 2012. "O reimpartire administrativa care ar fi trebuit facuta ieri ar trebui cu eficienta facuta pana in 2012 dar cu cateva mentiuni extrem de importante: cu o descentralizare reala in administratiile locale. Adica un cetatean care vrea sa vina din Remeti la centrul de regiune care o fi el sa stie ca nu se duce la Cluj cu o cerere, o doleanta ci se duce la administratia locala din care face parte. M-as bucura desi nu cred ca USL-ul isi doreste sa avem o astfel de reorganizare", spune presedintele Partidului Democrat Liberal Maramures, Mircea Man.

Potrivit proiectului de reorganizare administrativ-teritoriala, Romania ar urma sa fie impartita in opt judete: Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, iasi, Ploiesti si Bucuresti. Seful PDL Maramures recunoaste ca odata cu aceasta reorganizare vor exista si pierderi, insa Maramuresul nu-si va pierde niciodata identitatea. "Nu-si va pierde traditia. Maramuresul nu poate fi luat de nimeni. Ca vom face parte organizatoric dintr-o adminsitratie regionala, fie ea Cluj, fie alta, Tara Maramuresului, Codru, Chioar, Lapus, ce avem noi aici, raman. Nu ne ia nimeni nici Sapanta, nici bisericile UNESCO, orice s-ar intampla. Trebuie sa intelegem ca atragerea de fonduri europene este extrem de importanta in acest moment, ca depinde de regionalizare, si ca proiectele majore pentru toata zona pot fi implementate mult mau usor prin regionalizarea administrativa", sustine presedintele Partidului Democrat Liberal Maramures, Mircea Man.

Proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala se afla inca in faza de discutie iar decizia finala va apartine Guvernului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.