Baia Mare: EXPO MINERALIA 2011

Baia Mare: EXPO MINERALIA 2011

Mii de produse din piatre pretioase si semipretioase pot fi admirate si, de ce nu, achizitionate la EXPO MINERALIA 2011.

Expozitia organizata in Baia Mare, la Galeria de Arta Millennium II si-a deschis astazi portile, cu un numar dublu de expozanti fata de editia precedenta. Prin acest eveniment, organizatorii doresc ca in acest sfarsit de saptamana sa reuseasca ca revigoreasca viata maramuresenilor si totodata, sa-i promoveze pe expozanti. "Privitor la pietrele naturale, sunt numeroase esantioane minerale de colectie sau minerale slefuite iar gama de bijuterii se intinde de la inele de la 5 lei pana la coliere bine lucrate de cateva sute de lei", spune Andrei Gorduza, organizator. "Multe sunt de la noi din tara dar foarte multe sunt din alte tari, din India, din Brazilia, din Mexic, Unele dintre pietre sunt interesante in primul rand prin aspectul lor estetic dar sunt si minerale care prezinta un interes aparte prin originea lor sau prin varsta lor", explica unul dintre comercianti.

Cea mai veche piatra expusa la aceasta expozitie are 3,5 miliarde de ani si este adusa din Madagascar. Printre atractiile EXPO MINERALIA se mai numara colierele din diamant brut sau din rubin, a caror pret depaseste suma de 1.000 lei. Expozitia poate fi vizitata astazi si maine, pana la ora 19:00 si duminica, de la 09:00 la 18:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.