VIDEO | Reacții după amplasarea pe o școală a unei plăcuțe pe care scrie că unitatea de învățământ a fost renovată din mila lui Dumnezeu și cu sprijinul Vioricăi Dăncilă

După ce în spațiul public au apărut imagini cu o placă pusă pe peretele unei școli din Maramureș prin care se mulțumește Guvernului și Vioricăi Dăncilă pentru fonduri, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a reacționat și a declarat că nici ISJ și nici Consiliul Județean Maramureș nu au fost consultați cu privire la realizarea acestei plăcuțe.

Luni, 9 septembrie, școala din Dragomirești a fost inaugurată cu mare fast. Cei prezenți au fost însă surprinși să vadă că pe peretele școlii nou renovate a fost amplasată o plachetă pe care scrie că școala a fost reabilitată din mila lui Dumnezeu și pe care sunt trecute numele prim-ministrului Viorica Dăncilă, al directorului școli, dar și al președintelui Consiliului Județean Maramureș.

”Aș vrea să spun că școală nu a fost renovată nici din mila lui Dumnezeu, nici din mila lui Dancilă, nici din milă FLorean Trust (vedeți că va lipsește o litera pe acolo), nici din mila directorului, nici din mila primarului. Și totuși, uite că într-un sistem de învățământ care ar trebui să fie laic și nepolitizat, acești oameni s-au afișat pe peretele școlii din localitate, de parcă ar fi ctitori, nu alta. Mai, oameni buni, voi nu aveți ce caută acolo! Școala este făcută cu fonduri care, la urma urmei, vin de la contribuabili. Nu cred că primarul, președintele Consiliului Județean, Dăncilă sau directorul au adus bani de acasă să renoveze școala! Banii respectivi vin, da, de la instituții de stat, dar statul este cetățeanul contribuabil. (…) Copiii și dascălii nu au pentru ce să rabde să vadă zilnic tabla aia oribilă și slugarnică! E o pată de rușine pe obrazul Dragomireștiului”, a scris Ancuța Sabău pe un site de socializare.

În urma discuțiilor apărute în mediul online cu privire la placa montată pe școala din Dragomirești, Inspectoratul Școlar Județean a făcut câteva precizări.

”Realizarea acestei plăci reprezintă o inițiativă privată a primarului orașului Dragomirești, Vasile Țiplea, și a fost făcută  din fondurile sale private. Unitatea școlară nu a fost reabilitată de 70 de ani, respectiv din 1950, iar edilul a dorit să vină cu o amprentă personală la finalizarea lucrărilor. (…) În ceea ce privește această plăcuță care este proprietatea privată a primarului din Dragomirești, aceasta va fi amplasată într-o zonă neutră, într-o locație privată aleasă de primarul Vasile Țiplea și nu va rămâne pe peretele școlii. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Consiliul Județean Maramureș nu au fost consultați cu privire la realizarea acestei plăcuțe care a fost prezentată doar la finalul ceremoniei, însă primarul din Dragomirești a dat asigurări că placa va fi mutată într-o nouă locație la scurt timp după inaugurarea unității de învățământ”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Primarul localității Dragomirești, Vasile Țiplea, nu a putut fi contact pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la acest subiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.