Cupa Paramotor Sport, la Sighet

Cerul Sighetului a fremătat la sfârșitul săptămânii trecute de zgomotul paramotoarelor. Veniți într-un raid tocmai de la Sibiu, piloții de paramotoare s-au întrecut sâmbătă, în cadrul Cupei Paramotor Sport la două probe: de manevrabilitate și navigație.  

An de an, mai mulți iubitori de paramotoare din toată țara se întâlnesc la Sighet pentru mici demonstrații sau întreceri sportive. Anul acesta, câțiva piloți au venit în raid de la Sibiu, parcurgând 300 de kilometri, în patru zboruri, de 100, de 40 de 60 și de 120 de kilometri.

”Ne cunoaștem între noi. Suntem un grup de prieteni care ne cunoaștem de mult. Ne vedem de mai multe ori pe an și participăm la evenimente de acest gen. Paramotorul este o parapantă cu motor, parapanta este propulsată de un motor cu o elice. Pot zbura doar cei care urmează o școală în domeniu, la Aeroclubul României, cu un instructor autorizat. Se dă un examen exact ca la piloții de avioane ultraușoare”, explică pilotul Mihai Pop.

Chiar dacă solicită multă adrenalină, sportul nu este periculos, dacă pilotul este instruit și respectă întocmai regulile de zbor.

 ”Nu este periculos atâta timp cât ți-ai făcut treaba așa cum trebuie la școala de instructaj. Trebuie să-ți cunoști limitele, trebuie să cunoști meteorologi și să tratezi zborul cu maturiate”, spune Mihai Pop.

În raidul de la Sibiu au venit cinci piloți, iar la Sighet li s-au alăturat alți piloți. Pe lângă zborurile demonstrative, sâmbătă s-a organizat și un concurs. Piloții au parcurs curse de navigație după o hartă, orientare după hartă și proba de agilitate și manevrabilitate, în zona Sighetului și Valea Izei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.