VIDEO | Tradiționala festivitate dedicată membrilor de sindicat care se pensionează în acest an a fost amânată

Tradiționala festivitate dedicată membrilor de sindicat care se pensionează în acest an a fost amânată de către Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în jurul datei de 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, în semn de omagiu adus celor care au slujit zeci de ani învățământul maramureșean.

În acest an, 65 de membri ai Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș, unii dintre ei au activat și ca lideri de sindicat, se pensionează și, potrivit tradiției, ar fi trebuit să fie sărbătoriți printr-o festivitate unică și emoționantă. Însă, dat fiind contextul epidemiologic tot mai îngrijorător și, în special, vârsta celor care ar fi trebuit să participe la eveniment, membri SLI au hotărât anularea festivității. Și, chiar dacă vor avera parte de un eveniment festiv, membri de sindicat care se pensionează și au depus solicitare la SLI MM vor primi, prin virament bancar, premiul în bani. Diplomele vor fi înmânate liderilor sau, dacă totul va fi bine, în cadrul festivității de anul viitor.

Începând cu 2005, SLI MM a organizat anual această festivitate pentru membrii de sindicat pensionați. După ce vreme de șapte ani, evenimentul a fost găzduit de diferite instituții din Baia Mare, în 2010, Biroul Operativ al SLI MM a hotărât ca festivitatea să se desfășoare la Centrul de formare și odihnă Eurosind din Ocna Șugatag. Pentru membrii de sindicat din zona Baia Mare, SLI MM punea la dispoziție un autocar.

Din 2007, în județ, activează și Asociația Pensionarilor din Învățământ Maramureș, fiind afiliată SLI MM. Scopul acesteia este ca dascălii pensionari să aibă un statut și o organizație prin intermediul căreia să rămână activi și conectați la sistemul educațional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.