PROMO MANIFEST | Despre administrația locală sigheteană cu fostul și actualul viceprimar

Telespectatorii TV Sighet vor putea urmări în această seară o nouă ediție a emisiunii Manifest. Fostul și actualul viceprimar al municipiului Sighetu Marmației vor vorbi despre administrația locală sigheteană.

În cadrul emisiunii actualul viceprimar, Daniela Onița Ivașcu, dar și fostul viceprimar și actual consilier local, Ildiko Bereș, vor atinge subiecte importante pentru administrația locală precum lipsa delegării atribuțiilor viceprimarului, lipsa unei mai bunei comunicări în consiliul local precum și necesitatea gândirii unei noi organigrame și reorganizarii unor servicii și instituții din subordinea Primăriei pentru o mai bună funcționare.

”Noi ne-am manifestat tot timpul dorința de colaborare, am avut tot timpul deschidere către instituția primarului în așa fel încât să se înțeleagă că noi ne dorim să facem o administrație în folosul cetățenilor. Din nefericire putem să spunem că au apărut anumite blocaje dar nu ni se datorează. În mod normal atunci când primarul este investit în funcție trebuie să fie primarul tuturor sighetenilor, atunci când un viceprimar este investit în funcție printr-o majoritate a voturilor consilierilor locali, trebuie să fie viceprimarul tuturor sighetenilor. Se pare că acest lucru nu este înțeles de primarul municipiului Sighetu Marmației, nu înțelege să aibă o formă de colaborare cu viceprimarul ales, ca atare nici până la această dată nu a înțeles că există dispoziții legale care prevăd delegarea atribuțiilor către viceprimar”, a spus Daniela Onița Ivașcu, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației.

”Ceea ce văd eu din exterior, ceea ce văd și sighetenii din exterior, deocamdată este o neînțelegere, este o lipsă de comunicare, ceea ce mie nu mi se pare normal deoarece pentru buna funcționare a orașului întotdeauna trebuie să existe comunicare, discuții, o împărțire a sarcinilor pentru că nu știu în ce măsură un singur om poate să își asume tot ce trebuie să își asume în administrație consilierii și executivul”, a precizat consilierul local Ildiko Bereș.

Nu ratați așadar emisiunea Manifest realizată de Dana Berci, care va fi difuzată la TV Sighet astăzi de la ora 18:35 și în reluare de la ora 21:35.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.