VIDEO | PROMO CUVÂNT DE ÎNVĂȚĂTURĂ-EDIȚIE SPECIALĂ | Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Cu acest prilej preoții romano-catolici și reformați au vorbit despre semnificația sărbătorii Învierii Domnului în cadrul emisiunii Cuvânt de Învățătură.

”În vremurile acestea se pare că evenimentul principal este pandemia, este în centrul vieții multor oameni și parcă sărbătorim doar un pic Paștele, puțin, lateral, nu este în centru Învierea Domnului Nostru Iisus Cristos. De fapt evenimentul Paștelui, Învierea Domnului Nostru Iisus Cristos este mai presus de toate evenimnetele istorice, chiar și deasupra pandemiei. Există o mulțime de știri care se revarsă asupra noastră în fiecare zi deși vestea principală este că Iisus Cristos a înviat, este deasupra tuturor evenimentelor, a fost și va fi mereu. Vă doresc tuturor pacea și liniștea pe care doar domnul nostru Iisus Cristos ne-o poate da”, a spus preotul Griz Laszlo de la Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Paul  Ocna Şugatag.

”Suntem în celebrarea acestei mari sărbători a Paștelui, timp sfânt, sărbătoarea sărbătorilor, așa cum o numea și Francisc de Assisi. Am ajuns să celebrăm această sărbătoare după un drum de pregătire prin Postul Mare. Paștele este sărbătoarea speranței că moartea nu este ultimul cuvânt ci moartea este doar trecerea la viața veșnică pe care ne-o aduce Iisus Cristos. Cristos a înviat. Pace și bine”, este mesajul transmis de preotul Eugen Giurgică, OFM Cap.

”Paștele este cea mai importantă și cea mai veche sărbătoare a creștinismului și comemorează evenimentul fundamental al creștinismului-Învierea lui Iisus Cristos. Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet liniște și pace. Paștele să vă întărească încrederea și speranța. Vă doresc sărbători frumoase”, a transmis Lovasz Istvan, preot Biserica Reformată Sighetu Marmației.

Ediția specială a emisiunii Cuvânt de învățătură va fi difuzată la Tv Sighet sâmbătă de la ora 18:00 și duminică de la ora 13:00.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.