VIDEO | Proiecte pentru dezvoltarea municipiului Sighetu Marmatiei

Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației, împreună cu senatorul Sorin Vlașin și deputatul Gabriel Zetea a efectuat o vizită de lucru în municipiul București, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și la Compania Națională de Investiții. Scopul vizitei a fost prezentarea spre finanțare a unor proiecte de investiții pentru dezvoltarea municipiului Sighetu Marmației.

În cursul zilei de 9 februarie au avut întâlniri de lucru la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu ministrul Attila Cseke și la Compania Națională de Investiții cu director general Manuela Pătrășcoiu.

Primarul Vasile Moldovan a prezentat ministru Attila Cseke proiectele depuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Operațional Regional, acesta din urmă dând dovadă de deschidere și asigurându-ne de tot sprijinul în implementarea acestora, conform informațiilor furnizate de edilul local.

În cadrul Programului Operațional Regional 2014 -2020 ministrul Attila Cseke a semnat contractul de finanțare privind reabilitarea și extinderea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc”, în valoare totală de 14.962.878, 69 lei și de asemnea a semnat actele adiționale la contractele de finanțare derulate prin PNDL 2, vizând investiții la unități de învățământ, ce urmează a fi implementate până la finalul anului 2022. Un alt subiect de discuție a fost posibilitatea de finanțare a proiectelor privind reabilitarea și modernizarea drumurilor de interes local. La întâlnirea ce a avut loc la Compania Națională de Investiții (C.N.I.) s-a discutat despre finanțarea imediată a trei proiecte importante pentru comunitate – Reabilitare, modernizare și dotare secție Unitatea de Primiri Urgențe și secții chirurgicale; construrea unei baze sportive de tip 1  și reabilitarea Sălii Polivalente, care stă închisă de mai bine de doi ani.

De asemenea au fost depus proiecte vizând un bazin de înot didactic, construcția unei Secții de Psihiatrie în incinta Spitalului Municipal, precum și reabilitarea și modernizarea ambulatoriului din cadul spitalului.

Sighetul are nevoie de dezvoltare, sunt multe proiecte prioritare și va asigur că prin muncă, seriozitate, cooperare, dialog și sprijin vom găsi calea spre bunăstare.

 

+3

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.