VIDEO | Proiect pentru valorificarea tradițiilor din Bârsana

Primăria Bârsana a participat de curând la prima întâlnire din cadrul programului România Remarcabilă, un proiect care pune bazele dezvoltarii mai multor localități din mediul rural şi care atribuie patrimoniului şi culturii motorul dezvoltării rurale si regionale.

România Remarcabilă este un proiect realizat de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France și cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

”După cum bine știți Bârsana face parte din acest proiect foarte frumos în colaborare cu Centrul Cultural din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Franța și în cadrul acestui proiect sunt mai multe comune din Ardeal. Săptămâna trecută am participat pentru prima dată la  această întâlnire unde am cunoscut colegi primari din alte localități și cu care am făcut schimb de experințe”, a explicat primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

Programul va explora autenticitatea satului românesc, căutând modalități de a pune patrimoniul și cultura acestuia în slujba dezvoltării rurale.

”Ne dorim și noi să punem umărul la păstrarea tradițiilor și obiceiurilor din Maramureș și din Bârsana”, a adăugat Teodor Ștefanca.

În acest an programul pornește în 12 comune pilot, șase din județul Cluj – Beliș, Bonțida, Moldovenești, Poieni, Suatu, Vad  și șase din alte județe: Bârsana – Maramureș, Bogata – Mureș, Bucium – Alba, Fundata – Brașov, Plopiș – Sălaj și Valea Viilor – Sibiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.