VIDEO | Programul de ore remediale va fi extins şi pe parcursul întregului an şcolar 2021 – 2022

Programul de ore remediale va fi extins şi pe parcursul întregului an şcolar 2021 – 2022, pentru recuperarea pierderilor educaţionale înregistrate pe fondul pandemiei. Declarația aprține ministrului Educației, Sorin Cîmpeau, cel care va și propune în legea de aprobare a ordonanţei prin care s-a instituit acest program de ore remediale extinderea acestui program.

Conştientizând nevoia de recuperare a pierderilor educaţionale, acest program se va extinde şi pe parcursul întregului an şcolar 2021 – 2022, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată în cadrul Campaniei naţionale ‘Vaccinare şi testare pentru învăţare. Cîmpeanu a precizat că propunerea în acest sens va fi făcută în Comisia de învăţământ din Senat.

El a a adăugat că rezultatele înregistrate la simularea pentru examenul de Bacalaureat arată că atât elevii, cât şi profesorii s-au pregătit în acest sens, rata de promovare fiind mai mare cu unu – două procente în raport cu cea din anii 2016 – 2018.

Potrivit acestuia, niciun sistem de educaţie din lume nu a fost pregătit pentru această perioadă de criză sanitară, în care pierderile înregistrate sunt mari şi foarte mari.

Acesta a menţionat că apreciază efortul depus în această perioadă de cadrele didactice, care nu erau pregătite pentru sistemul de predare online, total diferit de cel clasic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.