VIDEO | CCD Maramureș anunță debutul programului de formare „Deprinderi și abilități didactice în predarea limbii și literaturii române pentru gimnaziu”

Casă Corpului Didactic Maramureș anunță debutul programului de formare „Deprinderi și abilități didactice în predarea limbii și literaturii române pentru gimnaziu”. Programul vizează abilitarea cadrelor didactice care predau limba și literatură română, la nivel gimnazial.

Cursul este inclus în oferta de formare a Casei Corpului Didactic  Maramureș și are avizul Ministerului Educației. Acesta se derulează până în 14 mai.

”Este vorba despre un program de formare pentru profesorii de limba și literatura română care predau în școala gimnazială. Programul este avizat de Ministerul Educației, are 24 de ore și am cooptat în echipa noastră 3 profesori formatori cu o vastă experiență. În ceea ce privește debutul cursului, a avut loc în 12 aprilie și se va derula până în 14 mai și va aborda 3 teme. Prima temă este elemente de curriculum,  tema 2-metode și tehnici de predare și tema 3-tehnici de evaluare. Organizăm aceste cursuri datorită faptului că în perioada iunie-septembrie, înainte de începerea fiecărui an școlar noi trimitem în școlile maramureșene un chestionar. Pe baza analizei de nevoi a colegilor noștri din învățământ, atunci noi ne prezentăm programele pentru anul viitor școlar, facem oferta. Iată că acum am avut solicitări pentru limba și literatura română, gimnaziu”, a explicat Alina Mihaela Trifoi, director Casă Corpului Didactic Maramureș.

Pe parcursul celor 24 de ore, cadrele didactice participante vor exersa metode, tehnici și procedee de predare, învățare și evaluare a conținuturilor aferente disciplinei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.