VIDEO | Premierul Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan. Cine asigură interimatul la Ministerul Sănătății

Premierul României, Florin Cîțu, i-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. Interimatul funcției va fi asigurat de către Florin Cîțu, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății.

Decizia premierului vine ca urmare a reacției celor doi oficiali din cadrul Ministerului Sănătății în cazul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”, din Capitală, în urma căreia și-au pierdut viața trei oameni.

Și totuși, ordinul privind noile reguli pentru carantinarea localităților este cel care a umplut paharul în relația dintre premier și ministrul Sănătății. Ordinul, semnat de Andreea Moldovan, a fost transmis către Monitorul Oficial fără să fie anunțat și șeful Guvernului. 

Potrivit Constituției, decizia de revocare a unui ministru îi aparține premierului Florin Cîțu și este înaintată președintelui Klaus Iohannis, cel care semnează decretul de revocare. Ulterior, o nouă propunere de ministru ar trebui să fie făcută într-o ședință a Coaliției. Până la o nouă desemnare, se va numi un ministru interimar.  Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății, potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale.

sursa foto: Realitatea.net

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.