VIDEO | Asociația ”Dăruim și ne dăruim” din Sighetu Marmației inițiază proiectul social-filantropic  ”Lumină în suflet”

Asociația ”Dăruim și ne dăruim” din Sighetu Marmației, coordonată de preotul ortodox, Dan Sidău, inițiază proiectul social-filantropic  ”Lumină în suflet”. Acțiunea are ca obiectv aducerea unui strop de bucurie în sufletele semenilor.

Sărbătoarea Învierii Domnului aduce an de an lumină în sufletele oamenilor. Campania ”Lumină din suflet”se adresează oamenilor generoși, care pot dărui alimente neperisabile, dulciuri, fructe, jucării și îmbrăcăminte pentru copii și adulți.

”Încercăm acuma, înaintea sărbătorilor de Paște să mergem din nou înspre copii, înspre familiile care chiar au nevoie de sprijinul nostru, cu alimente, cu haine, cu bani, cu tot ce poate fiecare să aducă, iar noi, la rândul nostru, le vom distribui”, precizează preotul Dan Sidău, președintele Asociației ”Dăruim și ne dăruim”.

Empatia, solidaritatea și dragostea de semeni sunt vii și-și găsesc ecou în sufletele oamenilor care cu generozitate caută să aducă un sprijin semenilor aflați în nevoie.

Lumină în suflet”, este un proiect aflat în desfășurare care se bucură de un ecou deosebit și un răspuns deosebit.. Avem chiar și un parteneriat cu Colegiul Național ”Regele Ferdinand”, prin care copiii au venit cu daruri, unii au adus banii din pușculița lor. Dacă ne creștem copiii în acest fel, vom avea în viitor parte de adulți empatici, sănătoși la minte și la trup, și de ce nu, oameni de nădejde în societate. La foarte multă lume trebuie să mulțumesc pe această cale că au răspuns prezent la proiectele noastre, încât avem deja o consistență și putem să-i facem fericiți pe cei mai puțin avuți decât noi, neputând să-și acopere singuri necesitățile”, mărturisește preotul Dan Sidău.

Deși e înființată de puțin timp, Asociația ”Dăruim și ne dăruim”, a reușit să se implice în foarte multe misiuni voluntare cu caracter umanitar, copii, adulți, familii nevoiașe primind un sprijin în problemele cu care se confruntă. Un proiect ambițios în care se implică este reconstruirea celor trei case de pe Valea Mare, din Sighet, arse complet în urma unui incendiu, în urma cu mai bine de o lună de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.