PROCEDURI DEMARATE: Ministrul Sănătății spune că va fi încheiat săptămâna viitoare contractul pentru vaccinul hexavalent

PROCEDURI DEMARATE: Ministrul Sănătății spune că va fi încheiat săptămâna viitoare contractul pentru vaccinul hexavalent

 Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Arad, că au fost demarate procedurile pentru furnizarea stocurilor necesare de vaccin tetravalent, care urmează să fie distribuite săptămâna viitoare în toată țara, iar de asemenea contractul pentru vaccinul hexavalent va fi semnat săptămâna viitoare.

‘Pentru vaccinul tetravalent am semnat contractul acum două zile (miercuri. n.red.) și va intra în toată țara săptămâna viitoare, dacă nu greșesc, termenul de livrare este pe data de 28 februarie. În ceea ce privește vaccinul hexavalent, așa cum știți, procedura de anul trecut a fost incorectă, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam să îmi asum această decizie, dar puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat și am ales varianta legală de a anula contractul. Am făcut o procedură scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începutul săptămânii viitoare’, a declarat Florian Bodog.
Ministrul Sănătății a ținut și să răspundă acuzațiilor că, din cauza faptului că a anulat acest contract, va rezulta un preț crescut la această comandă de vaccin hexavalent.
‘Eu am avut o întâlnire la cel mai înalt nivel cu reprezentanții firmei și am fost asigurat că se va menține prețul cel mai scăzut, din procedura de licitație. În același timp a fost demarată o procedură de acord—cadru, pentru că aceasta este doar o soluție de avarie, multianuală, pentru a asigura necesarul de vaccin și pentru ca să nu mai avem pe viitor probleme cu stocurile’, a spus Florian Bodog.
El a dat asigurări că stocurile pentru vaccinul tetravalent sunt suficiente. ‘Pe de altă parte, trebuie să spun că am temeri în ceea ce privește stocurile la vaccinul hexavalent pentru că, datorită faptului că lipsește de pe piață vaccinul de hepatită B datorită unor probleme de producție, s-a făcut o modificare de schemă de vaccinare și se folosește tot vaccin hexavalent. Dar sper că în două luni să rezolve problema de producție’, a adăugat ministrul Sănătății.
Privitor la Institutul ‘Cantacuzino’, Bodog a precizat că acesta a fost preluat de Ministerul Sănătății, însă nu are posibilitatea de a putea prelua producția de vaccinuri, pentru că linia de fabricație este prea mică pentru a putea realiza o producție de masă, situație în care cele mai multe vaccinuri vor fi importate în continuare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.