VIDEO | Prin programul pilot ” Școală după școală”, elevii care nu au avut acces la cursurile online vor putea recupera materia

Pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale, pentru elevii care au avut dificultăți în procesul de învățare, pe parcursul ultimului an, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 6/3.02. 2021, prin care se modifică și completează reglementările prevăzute la art. 58 din Legea educației naționale. Conform documentului normativ, fiecare elev cuprins în program va beneficia de un tichet în valoare de 200 de lei, pentru semestrul al II-lea al anului școlar curent.

Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro și va fi finanțat prin Programul operațional Capital uman 2014-2020.  Prevederile OUG 6/2021 susțin calitatea în educație, încurajând desfășurarea unor activități educaționale de tip „Școala după școală“, al căror obiectiv final este de a consolida și aprofunda cunoștințele specifice în vederea diminuării ratei abandonului școlar, în special pentru elevii proveniți din medii sociale dezavantajate.

Toți elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon școlar sau dacă nu au putut participa la cursurile online. Măsurile de sprijin aprobate de Guvern îi vor ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la școală, să ajungă la același nivel cu cei care au participat la cursurile online și să poată beneficia, ulterior, de o pregătire care să le ofere șansa încadrării pe piața muncii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.