Prinși după ce au falsificat adeverințe de testare privind Covid-19

Polițiștii băimăreni de investigații criminale au reușit destructurarea unei rețele infracționale bănuite de falsificarea și distribuirea unor certificate medicale false, care atestă un rezultat negativ la testarea Covid-19.

În cursul lunii ianuarie, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își procură adeverințe false, care atestă că au efectuat teste PCR al căror rezultat este negativ. Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că gruparea punea la dispoziția cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverințe false de testare Covid,  contra sumei de 200 de lei. Totodată, cu sprijinul lucrătorilor de frontieră, într-un punct de trecere a frontierei, asupra persoanelor aflate într-un autoturism au fost descoperite înscrisuri din categoria celor menționate.

S-a dispus reținerea a doi suspecți, ulterior fiind pusă în mișcare acțiunea penală. Față de unul dintre ei s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.