DJ 187, la control

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, echipa de implementare, împreună cu supervizorul, antreprenorul și proiectantul au efectuat, miercuri 10 februarie, o verificare a lucrărilor de reabilitare a DJ 187: Leordina (DN 18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Verificările s-au efectuat în baza notelor de constatare întocmite și comunicate anterior de supervizor privind respectarea condițiilor contractuale impuse în realizarea lucrărilor.

Administrația locală Repedea a solicitat execuția unor lucrări de protecție a malului drept al râului Repedea, precum și realizarea unui zid de sprijin de protecție împotriva alunecărilor de teren în zona drumului. Nota de constatare întocmită în urma acestei vizite cuprinde nouă puncte importante de care constructorul trebuie să țină cont în efectuarea în continuare a lucrărilor de reabilitare a drumului.

Pe diverse tronsoane de drum au fost identificate degradări ale părții carosabile executate anterior, situație care va fi analizată de către proiectant în baza testelor deja solicitate antreprenorului și remediată de către acesta din urmă pe cheltuiala proprie. S-au solicitat soluții tehnice pentru toate problemele identificate: de la degradarea părții carosabile, revizuirea soluțiilor privind scurgerea apelor pluviale, realizarea unor podețe tubulare pentru descărcarea apelor pluviale pe unele sectoare de drum până la analizarea oportunității execuției unor lucrări de protejare a părții carosabile împotriva căderilor de piatră de pe versanți.

Sursa: Facebook / Consiliul Județean

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.