Primăria Sighet a anunţat astăzi oficial programul Festivalului de Datini "Marmaţia 2011"

Primăria Sighet a anunţat astăzi oficial programul Festivalului de Datini "Marmaţia 2011"

 Primaria Sighet a anuntat astazi într-o conferinţă de presă programul oficial al Festivalului de Datii si Obiceiuri de Iarna Marmatia 2011.În  27 decembrie debutează la Sighetu Marmaţiei a 43-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă “Marmaţia 2011Organizatorii au pregatit momente festive, artistice expozitii, primirea Plugusorului, alaiul grupului de colindatori si spectacolul la scena in aer liber. Festivalul incepe la ora 9,30 cu Târgul meşterilor populari – Platoul Cinema. Totul se va incheia in jurul orei 20:00 cu un foc de artificii

Sărbătoarea va debuta cum e datina în 27 decembrie,  încă de la primele ore ale dimineţii. Din şirul de evenimente pregătite de organizatori nu va lipsi Târgul de meşteri populari, de pe Platoul Cinematografului, vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului Ioan Bledea, în holul Primăriei Sighet, vernisajul expoziţiei de fotografii  “Sighetul în culorile iernii”, primirea Pluguşorului – pe scena amenajată în faţa Primăriei Sighetu Marmaţiei.Grupurile de colindători vor defila pe străzile oraşului începând cu ora 12:30. 
Organizatorii Primăria şi Consiliul Local Sighet, cu participarea tuturor instituţiilor de Cultură din municipiu vor oferi sighetenilor şi turiştilor un spectacol în aer liber, la scena din Piaţeta Curtea Veche, susţinut de formaţiile participante la Festivalul Marmaţia 2011 şi a soliştilor Florentina şi Petre Giurgi. Seara se va incheia cu un recital extraordinar al artistului sighetean Ducu Bertzi si al trupei Akcent, dar si artisti popular Mihai Chis si Nituca Iusco.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.