Baia Mare: Un revoluţionar a adresat injurii reprezentanţilor PDL şi UDMR la comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989

Baia Mare: Un revoluţionar a adresat injurii reprezentanţilor PDL şi UDMR la comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989

Ceremonialul militar şi religios organizat astăzi în municipiul Baia Mare, pentru a marca împlinirea a 22 de ani de la Revoluţie, nu a fost lipsit de incidente. Un revoluţionar şi-a exprimat nemulţumirile faţă de actuala guvernare, acuzând faptul că în ziua de astăzi nimeni nu mai respectă drepturile adevăraţilor revoluţionari.

Eroii martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 au fost comemoraţi astăzi în Baia Mare. La Troiţa de pe platoul din Piaţa Revoluţiei s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri ai Revoluţiei, la care au luat parte autorităţi locale şi judeţene, şefi de instituţii, oameni politici şi angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Un revoluţionar i-a apostrofat pe reprezentanţii Puterii, făcându-i „nesimţiţi” şi „ordinari”. "Au ajuns să îşi bată joc de mine pedeliştii şi ungurii din ţara asta. PDL şi UDMR. Nesimţiţi şi ordinari. Nu-mi puteţi împrumuta o armă să îi rezolv şi pe ei? Ca să fim egali. Să-i împuşc şi eu pe ei să vadă ce înseamnă să fi împuşcat. Nesimţiţi şi ordinari", a strigat revoluţionarul.

Revoluţionarul Ioan Tabără şi-a exprimat nemulţumirile faţă de faptul că actuala putere care se află la guvernare nu respectă drepturile revoluţionarilor, acesta motivându-şi acuzaţiile prin faptul că abia azi a intrat în posesia cupoanelor de călătorie aferente anului în curs. "Se spune că se dau drepturi la revoluţionari, de toate. Eu azi, 22 decembrie, mi-am scos foile de drum pe 2011. Anul trecut le-am scos în iunie. Anul ăsta trebuia să îmi dea Prefectura, să mă plătească cu jumătate de normă cât am umblat la ei. Tot m-au amânat de pe o zi pe alta. Vin de la Guvern, vin de la Guvern, şi nimic. Adevăraţii revoluţionari nu sunt respectaţi absolut deloc. Eu am fost împuşcat în 17 decembrie 1989 în Timişoara. Am cinci operaţii pe umăr. Am fost împuşcat în picior şi în umăr. Cinci. Actualmente iau medicamente pe care le plătesc lunar. Stau cu legea în mână. Acuma am câştigat procesul în Baia Mare şi Clujul mi-a respins apelul. De ce? Pentru că e a PDL-ului.", a susţinut revoluţionarul Ioan Tabără.

"Revoluţionarul Ioan Viorel Tabara a beneficiat de drepturile cuvenite (, biletele de calatorie gratuita pe CFR şi abonamentul anual la Metrou). Este adevarat ca s-au primit mai târziu, însă conform legislaţiei în vigoare trebuia să se deplaseze la Bucureşti pentru a-şi ridica personal aceste drepturi în baza certificatului de revoluţionar şi a legitimaţiei de revoluţionar. Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş nu avea nicio atribuţie, însă cu toate acestea subprefectul Gyongyike Bondi a vorbit la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarul de Decembrie 1989, de la Bucureşti, iar pe baza documentelor trimise au fost trimise în Baia Mare biletele de călătorie gratuite pe calea ferată, respectiv abonamentul de metrou. A fost căutat la domiciliul înscris în cartea de identitate, dar adresa nu mai corespundea. S-a apelat la sprijinul patrulelor de ordine publică din zona de domiciliu, respectiv la prietenii din cartierul Săsar. A fost publicat şi un anunţ, la un cotidian local, prin care cetăţeanul a fost solicitat să se prezinte la sediul instituţiei noastre pentru a i se înmâna documentele primite.", se arata intr-un comunicat de presa emis de Institutia Prefectului Maramures.

Slujba religioasă de pomenire a eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 a fost oficiată de un sobor de preoţi.  Despre evenimentele care s-au derulat, în urmă cu 21 de ani, au vorbit autorităţi judeţene şi locale, dar şi reprezentantul Asociaţiei 22 Decembrie 1989 Baia Mare. Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori, la troiţa din Piaţa Revoluţiei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.