Primăria Cupşeni organizează la sfârşitul săptămânii „ Sărbătoarea portului popular „ cea de- a şaptea ediţie

Primăria Cupşeni  organizează la sfârşitul săptămânii „ Sărbătoarea portului popular „ cea de- a şaptea ediţie

Primăria Cupşeni  organizează la sfârşitul săptămânii „ Sărbătoarea portului popular „ cea de- a şaptea ediţie. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 21 mai, la ora 13:00, cu alocuţiuni susţinute de oficialităţi, urmate de un program artistic oferit de copiii de la şcolile din comună. Toţi participanţii la sărbătoare vor purta cu cinste frumoase straie tradiţionale, specifice zonei. Ziua de sâmbătă se va încheia cu un foc de tabără.
Duminică de la ora 13:00 va avea loc o paradă a portului popular la care vor participa grupuri din Cerneşti, Târgu Lăpuş, Groşii Ţibleşului, dar şi gazdele din Cupşeni.. Organizatorii au inclus în program şi celebrarea cuplurilor care au ajuns la 50 de ani de căsătorie, oferindu-le prilejul să  sărbătorească evenimentul la „Nuntă de Aur".
„Sărbătoare portului popular” se va încheia cu un foc de artificii, duminică seara. Ineditul acestei ediţii a festivalului îl constituie organizarea unui concurs în urma căruia va fi premiat cel mai autentic costum popular la copii şi la adulţi. Invitaţi de seamă ai acestei ediţii, după cum ne-a declarat primarul comunei Cupşeni, Mircea Doga, sunt Andrei Barbos  si Ana Hosu. La eveniment sunt aşteptaţi să participe în jur de o mie de persoane, iar dacă vremea va ţine cu ei, organizatorii se aşteaptă la un număr şi mai mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.