VIDEO | Prima cameră”, un proiect în sprijinul tinerilor care au părăsit sistemul instituționalizat

Prin proiectul  ”Tineri Intergrați prin Măsuri Europene în regiunea Nord-Vest, ”Prima cameră”. Asociația Filantropică ”Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, din Baia Mare, vine în sprijinul tinerilor care au părăsit sistemul instituționalizat. Scopul acestui program este de oferi servicii de formare profesională, dar și suport material pentru decontarea unor spații de cazare, oferite tinerilor ce provin din sistemul de protecție socială.

T.I.M.E. este un proiect gândit pentru tinerii instituționalizați care au părăsit sistemul de protecție al copiilor, din regiunea Nord-Vest.

Punem accent pe regiunea nord-vest, pe toate județele, pentru că este foarte mare nevoie de integrarea tinerilor din aceste zone, cu sprijinul nostru și cu al experților cu care vom lucra pe proiect. Este vorba despre un proiect care oferă servicii de tip social, socio-medical, și de natură psihologică. Se vor furniza și servicii de formare profesională, în cadrul proiectului”, menționează Andreea Mare, manager de proiect.

Cea mai importantă etapă a acestui proiect este furnizarea serviciilor de tip ”prima cameră”.

”Acestea sunt servicii oferite tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție al copilului, timp de 24 de luni, În cadrul proiectului se vor deconta opt locuri de cazare, care vor fi reamenajate la bisericuța de lemn din Baia Mare”, declară Andreea Mare, manager de proiect. .

Încă în urmă cu 18 ani,  Asociația Filantropică ”Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, din Baia Mare, au avut în plan să susțină tinerii care ies din sistemul de asistență socială, tineri orfani care au fost abandonați.

” Acest proiect, ”Prima Cameră”se adresesazî tinerilor integrați prin măsuri europene în regiunea Nord- Vest, este unuil dintre proiectele pe care îl lansăm astăzi. În urmă cu două săptămâni am mai lansat un proiect similar și la Târgu Mureș, care s-a adresat unui număr de 125 de tineri, cu vârste cuprinse între 16-25 de ani, dintre care o parte mai sunt în sistem, iar o parte au fost eliberați din sistemul de asistență socială, cărora le oferim posibilitatea reconversiei profesionale, le oferim cursuri de formare și un suport material, pentru a reuși să-și acopere chiria timp de doi ani de zile. Ne dorim să-i ajutăm pe acești tineri să se integreze pe piața muncii și în societate”, spune preotul Vasile Fodoruț, preot la biserica ”Sf. Iosif Mărturisitoul ”, din Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.