VIDEO | Premierul Florin Cîțu: ”De la 1 iunie se poate discuta despre revenirea la normalitate”

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

” Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză în care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză. Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții. Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați, a explicat Florin Cîțu, prim-ministrul României.

Potrivit premierului României 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Astfel că se poate vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea.

”Este nevoie și am spus-o și la întâlnirea cu cultele, este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie. Așa cum arată lucrurile acum, merg în direcția corectă. Din păcate, însă, numărul persoanelor programate este de 700.000 pe lista de așteptare în platform de programare”, a adăugat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a mai precizat că în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.