VIDEO | Pomi de iarnă scoși la vânzare de Direcția Silvică Maramureș

Direcția Silvică Maramureș a scos la vânzare 650 de pomi de Crăciun. Cantitatea poate crește în funcție de solicitări. Prețul fiecărui pom este stabilit în funcție de înălțime, pentru cei mai mari de 3 metri se face o comandă specială.

  Prețurile de vânzare sunt stabilite în funcție de înălțime și de specie. Prețurile vor varia între 15 și 35 de lei, potrivit șefului Biroului Producțe din cadrul Direcției Silvice Maramureș, Mihai Sajerli. 

După 3 metri înălțime, bradul se calculează la metru liniar. Avem comenzi de brazi mari, cum e bradul de la Baia Mare, aceasta însă e o comandă specială.  Pentru că în fiecare an rămâneam cu brazi tăiați și nevânduți, acuma mergem mai mult pe comandă. Comenzi se pot face până în ajun de Craciun”, spune Mihai Sajerli,  șeful Biroului Producțe din cadrul Direcției Silvice Maramureș.  

.Cei mai mulți brazi au fost comandați în localitatea Baia Mare.

Dacă în magazine găsiți pomi de iarnă din culturi specializate, cei de la Direcția Silvică Maramureș provin din pădure, tăiați în urma lucrările silviculturale, de curățire. Avem și culturi specializate de brazi de Crăciun, dar tot în pădure. În pepiniera de la Valea Borcutului sunt vreo 300 de brazi, dar încă nu sunt suficient de mari pentru a putea fi vânduți la ghiveci”, menționează inginerul Mihai Sajerli.

Valorificarea acestora se face de către direcţiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine. Pomii se taie în funcție de solicitări. Arborii provin din pădure, nu din pepiniere.

sursa foto:ziarmm.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.