VIDEO | Poliția locală trece în subordinea M.A.I.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat într-o conferință de presă desfășurată marți seara că în toată țara Poliția Locală va trece în subordinea Inspectoratelor de Poliție.Scopul acestei măsuri este ca Poliția Locală să sprijine polițiștii de la ordine publică în activitatea de zi cu zi, sporită în ultima perioadă din cauza activităților de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus.

 Ministerul de Interne preia coordonarea măsurilor pentru stoparea coronavirusului. Una dintre măsuri este adresată Poliției Locale care va trece  în subordinea MAI.

Ideea a fost întărită și de secretarul de stat Bogdan Despescu, care a anunțat că la nivelul MAI au fost adoptate următoarele decizii. Efectivele de poliție locală sprijină poliția națională la ordine publicăSunt accentuate verificările privind respectarea izolării. Parchetul general și MAI au organizat activitatea administrativă pentru a asigura un răspuns operativ la orice formă de criminalitate. A fost întărită prezența în stradă a structurilor de ordine publică

Politia Locala Sighetu Marmației este pregatită să funcționeze în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Măsura a fost luată prin decretul prezidențial de instituire a Stării de Urgență în România.

”Am fost transferați cu totul cu munca temporar în subordinea Poliției Naționale urmâmd a primi noi dispoziții privind prevenirea răspândirii acestui nou virus.

Deocamdată ducem la îndeplinire dispozițiile de până acuma. asigurăm paza non stop la centrele de carantină de pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Asigurăm  patrularea pe raza municipiului Sighet, avem puncte de pază fixă la primărie și la blocurile de pe Făget, ne ocupăm de micile infracțiuni, parcări și altele”, spune Horațiu Ciobanu, șeful Poliției Locale Sighet.

În Legea 155/2010 este specificat că, în situații de urgență, polițiile locale trec în subordinea MAI și nu vor exista nicun fel de probleme din punct de vedere al procedurilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.