VIDEO | PLAYFORM – un ansamblu de jocuri pe asfalt distractiv și recreativ, a fost instalat în curtea Colegiului Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”

Învățare prin joc. La un astfel de sistem au recurs și cei de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”, prin crearea unui spațiu de joacă outdoor. PLAYFORM, o platformă de jocuri pe asfalt, aduce un nou design curții instituției de învățământ și propune totodată noi metode de învățare, dar și de recreere.

PLAYFORM este realizat dintr-un material plastic, cu un design special care se aplică pe suprafețele bituminoase. Acest produs îmbină durabilitatea produselor supuse unui trafic greu cu designurile speciale și unice, impuse de necesitatea realizării de jocuri educative, recreative, logice, dar și interactive. O astfel de platformă a fost instalată și în curtea Colegiului Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”

”Noi fiind Colegiu Național Pedagogic și având și clase de primar, dar și elevi de liceu care se pregătesc pentru a deveni cadre didactice, e foarte important ca mediul în care ei studiază, să fie foarte bine pus la punct. Așa că am hotărât împreună cu domnul director să decorăm curtea școlii cu aceste materiale, care sunt de foarte bună calitate și vor ajuta elevii la desfășurarea practicii pedagogice, vor ajuta și cadrele didactice la desfășurarea activității, iar pauzele se vor desfășura într-o atmosferă mai frumoasă”, spune Dorina Grigor, director adjunct la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”.

Platforma conține și jocuri tradiționale, precum șotron, o țintă, dar și jocuri noi care solicită cunoașterea și exersarea unor cunoștințe de matematică.

”În funcție de creativitatea copiilor, jocurile pot fi practicate într-o multitudine de forme”, spune Dorina Grigor.

Decizia achiziționării acestui ansamblu de jocuri pe asfalt a fost luată în cadrul Consiliului de Administrație al colegiului. Platforma are o garanție de doi ani și este rezistentă la îngheț. Ansamblul va deservi din septembrie cei 1018 copii înscriși la această unitate școlară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.