PIAŢA RCA: Societatea bulgărească autorizată să vândă asigurări RCA șoferilor din România

PIAŢA RCA: Societatea bulgărească autorizată să vândă asigurări RCA șoferilor din România

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunță că, din data de 22 februarie, societatea bulgărească Dallbogg este autorizată să vândă asigurări RCA șoferilor din România. Anunțul vine să confirme informațiile publicate de Profit.ro în mai multe rânduri, prima dată în urmă cu mai mult de un an. Sursele Profit.ro spun că activitatea propriu-zisă de subscriere va începe după ridicarea plafonului pentru RCA, pe 19 mai. 

DallBogg este o companie de asigurări deținută de mai mulți cetățeni bulgari cu reședința în Elveția. Reprezentanții societății au ajuns la o înțelegere cu membrii nou-înființatului Patronat al Brokerilor de Asigurare din România (PRBAR) în ceea ce privește vânzarea de polițe RCA și a bătut palma și cu unul dintre cei mai importanți specialiști în constatarea și administrarea dosarelor de daună, Păvălașcu Risk Consultants, reprezentantul în România al Crawford, lider mondial în regularizarea daunelor din asigurări.
Societatea din Bulgaria, intrată relativ recent în afacerile cu polițe RCA și specializată în trecut pe afaceri în zona medicală, încearcă încă de la jumătatea anului trecut să obțină avizul ASF pentru a vinde RCA în România.
Așa cum a mai arătat Profit.ro, societatea este prezentă deja în România prin asigurările vândute românilor care au ales să își înmatriculeze mașinile în Bulgaria pentru a evita taxa de mediu.
În această afacere, DallBogg este reprezentată, din postura de corespondent de Recrex, de o firmă din Suceava specializată în regularizarea daunelor. Relațiile dintre bulgari și firma din România s-au răcit în ultima perioadă.
Imaginea firmei în piața de asigurări din România nu este una foarte bună, având în vedere că pe rolul instanțelor există mai multe dosare, unele implicând victime, în care DallBogg i se cere plata unor daune semnificative. Mai mult, spun specialiști consultați de Profit.ro, DallBogg ar avea unele probleme inclusiv la nivelul Consiliului Birourilor,organizație care aduna toate Birourile Carte Verde din lume. Cu alte cuvinte, în ceea ce privește plățile transfrontaliere, urmare a accidentelor provocate in anumite țări de șoferi cu mașini înmatriculate în alte țări, DallBogg nu ar avea un comportament corect de plată.
Totuși, bulgarii au demonstrat că au avut un comportament normal în ceea ce privește plata daunelor în Bulgaria și Grecia, țări în care își desfășoară cu precădere afacerile.
De exemplu, la Banca Națională a Greciei, instituție care are ca atribuție și supravegherea pieței asigurărilor, nu au înregistrat nicio reclamație, după cum se pare că au demonstrat cu acte bulgarii.
Până la începutul verii, firma din Bulgaria va subscrie deja pe piața din România. De altfel, este și un moment prielnic pentru ei, având în vedere că nimeni nu poate răspunde la întrebarea "ce se va întâmpla cu prețurile RCA după expirarea perioadei de plafonare?"
Citeşte mai mult AICI

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.