STUDIU: Numărul de atacuri cibernetice creşte constant

STUDIU: Numărul de atacuri cibernetice creşte constant

Numărul de atacuri cibernetice creşte constant, iar atacatorii au devenit mai sofisticaţi, îşi aleg ţinte mai precise şi pot trece de soluţiile tradiţionale de securitate pentru perimetrul reţelei de date, reiese dintr-un studiu realizat de compania Allied Telesis, remis luni Agerpres.

‘Dacă trec de mecanismele de securitate, aceste atacuri pot infiltra cu uşurinţă reţelele interne ale organizaţiilor, lăsând apărătorilor o sumă extrem de limitată de opţiuni de apărare. Atacatorii ţintesc de obicei date sensibile, sisteme sau anumite persoane, cu scopul de a fura proprietate intelectuală sau chiar informaţii secrete ale corporaţiilor şi instituţiilor guvernamentale. Prin asta, ei pot obţine un avantaj competitiv necinstit, atât în zona privată, cât şi în cea publică’, a declarat Cristian Darie, directorul companiei Allied Telesis.
Complexitatea crescută datorată numărului în creştere de dispozitive conectate, politicile neomogene de securitate din cadrul reţelelor sau incapacitatea de extindere a protecţiei conform nevoilor curente reprezintă cele mai mari provocări pentru reţelele tradiţionale.
Conceptul Softare Defined Networking adresează aceste provocări şi generează acelaşi tip de agilitate pe care abstractizarea şi virtualizarea le-au generat pentru infrastructurile de servere.
Arhitectura integrată a soluţiei constă din Flowmon ADS (Sistem de Detecţie a Anomaliilor) pentru detectarea anomaliilor din reţea pe baza fluxurilor de date (NetFlow, IPFIX sau altele compatibile), Analiza de Comportare a Reţelei NBA şi soluţia Allied Telesis SES (Secure Enterprise SDN), pentru determinarea dinamică a politicilor de acces de-a lungul întregii arhitecturi de reţea pe baza evenimentelor de reţea detectate (anomalii).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.