VIDEO | Peste 2500 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în județul Maramureș

Aproape 60.000 de cadre medicale au fost vaccinate în România până miercuri, potrivit datelor oficiale furnizate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.  În județul Maramureș sunt peste 2500 de persoane, personal medical, respectiv personal auxiliar, vaccinate până în prezent.

Potrivit Prefecturii Maramureș în această etapă rămân active cele șapte centre de vaccinare din spitale.

Pe lângă personalul medical de la spitale din Maramureș, au fost vaccinați déjà și reprezentanții DSP Maramureș, medici stomatologi și medici de familie care s-au înscris sau au fost înscriși pe platformă și au fost programați pentru prima doză de vaccin. În prima etapă este vaccinat personalul din domeniul sănătății și social – sistem public și privat și se referă la personalul din spitale și unități ambulatorii, personalul din sistemul de medicină de urgență, din medicina primară, din laboratoare, farmacii, alte domenii de sănătate, personalul din cabinetele stomatologice, medicii rezidenți, studenții și elevii din sistemul sanitar, paramedicii și voluntarii care activează în domeniul medical, personalul care acordă îngrijiri la domiciliu, angajații direcțiilor de sănătate publică, personalul din centrele de dializă etc.

În etapa a II va fi vaccinată populația la risc, adulții peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie, personalul esențial pentru funcționarea instituțiilor statului, personalul din domeniul economic vital etc.

 ”Îi îndemn pe toți cei care doresc să se vaccineze să se înscrie pe platformă, potrivit etapelor prevăzute pentru vaccinare. După administrarea a peste 1.300 de doze de vaccin în aceste zile, nu s-au înregistrat reacții adverse la persoanele care s-au imunizat la COVID-19. Imediat ce vom finaliza etapa 1 de vaccinare, va demara etapa a II-a. Personal, îi încurajez pe maramureșeni și nu numai, să nu ezite și să se înscrie cât mai curând pentru administrarea vaccinului. Este doar o injecție care poate face, în anumite cazuri, diferența între viață și moarte și care ne va permite tuturor să revenim, în cel mai scurt timp, la viața normală pe care am avut-o înainte de declanșarea pandemiei”, a declarat dr. Vasile-Ioan Pop, manager-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.