VIDEO | Portofoliu de proiecte ambițioase pregătite pentru comuna Bârsana

Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana, are pregătit un portofoliu generos de proiecte pentru noul mandat, obținut la alegerile din septembrie. Printre noile proiecte se regăsește și introducerea gazului în zona comunei Bârsana.

Nu puține sunt realizările primarului Teodor Ștefanca în ceea ce privește proiectele demarate în comuna Bârsana. În prezent sunt deschise nu mai puțin de trei șantiere pe raza satului Nănești.

La Nănești avem trei șantiere. Una dintre lucrări este legată de reabilitarea Căminului Cultural din satul Nănești, proiect obținut prin fonduri europene, împreună cu Căminul Cultural de la Bârsana, proiect în valoare de 480 000 de euro. Lucrările le cele două obiective continuă și în prezent. Fiind vorba despre o clădire mai veche, au fost câteva probleme, dar au intervenit experții și constructorul și problemele s-au remediat. Va fi o clădire modernă cu o arhitectură la fel ca la Bârsana, specifică comunei noastre”, menționează Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Încă din prmul mandat, edilul local al comunei Bârsana a pregătit un portofoliu de noi proiecte, propuse spre finanțare pentru acest nou mandat.

Cel mai important proiect este cel de canalizare pentru comuna Bârsana și speram ca  începând de anul viitor să obținem și să demarăm lucrarea. Avem un pas în față, proiectul tehnic e gata, am demarat licitația și aștepăm să semnăm contractul de finanțare”, spune edilul local al comunei Bârsana.

Seria proiectelor nu se oprește aici. S-au depus prin Compania Națională de Investiții o serie de proiecte printre care proiectul privind reabilitarea tuturor drumurilor din comuna Bârsana, ceea ce presupune și întâbularea străzilor din comună, dar și proiectul de distribuție a gazului pe raza comunei, prin inființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazului, un obiectiv ce va fi implementat în viitor, pentru care e nevoie și de un studiu de fezabilitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.