Pe raza localităţii Săcălăşeni au fost confiscate 120.000 de ţigarete, de provenienţă Rusia.

Pe raza localităţii Săcălăşeni au fost confiscate 120.000 de ţigarete, de provenienţă Rusia.

Direcţia  Judeţeană  de informaţii Maramureş şi Direcţia de operaţiuni Speciale Serviciul Teritorial   au confiscat  pe raza localităţii Sacalaseni 120.000 de ţigarete de provenienţa din Rusia.  Totodată au fost reţinute 4 persoane pentru contrabanda cu produse de tutun.  
În data de 12 aprilie, a.c., pe raza localităţii Sacalaseni, a fost oprit în trafic un bărbat din Cluj Napoca. În interiorul autoturismului cu care acesta se deplasa au fost descoperite 120.000 de ţigarete, de provenienţă Rusia.  
La momentul depistării sale, acesta şi-a declinat o identitate falsă şi a prezentat documente de identificare falsificate.  
Din anchetă a rezultat că bărbatul îşi procură ţigaretele din Baia Mare, iar în urmă verificărilor au fost identificate şi alte persoane, două din Baia Mare şi una din Sighetul Marmaţiei.  Aceştia s-au dovedit a fi depozitari şi cărăuşi ai produselor din tutun destinate ulterior plasării pe piaţa neagră din Cluj Napoca şi alte localităţi.  
Totodată, au fost descoperite alte două autovehicule utilizate la transportul ilegal al ţigaretelor. Într-unul dintre acestea poliţiştii au găsit 90.000 de ţigarete.  
Faţă de cele patru persoane implicate s-a dispus începerea urmăririi penale   pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, fals şi uz de fals. De asemenea s-a dispus şi ridicarea în vederea confiscării a ţigaretelor a căror valoare este estimată la aproximativ 95.000 de lei. Direcţia   judeţeană  de informaţii Maramureş şi Direcţia de operaţiuni Speciale Serviciul Teritorial  Cluj au dispus ridicarea a încă trei autovehicule în valoare de circa 110.000 lei.  
Cele patru persoane reţinute vor fi prezentate la instanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.