Mare atenţie la Sms-urile ce anunţă câştiguri în bani şi bunuri

Mare atenţie la Sms-urile ce anunţă câştiguri în bani şi bunuri

 

Mare atenţie sigheteni! Sms-urile ce anunţă câştiguri în bani şi bunuri provenite din partea unui companii cunoscute au revenit. Chiar dacă la prima vedere vă veţi bucură de suma de bani câştigată în mod miraculos, nu vă lăsaţi păcăliţi. Toate aceste mesaje nu sunt decât nişte ţepe menite să vă facă să scoateţi bani din buzunar.  
Nu puţine au fost situaţiile în care oamenii naivi au picat în capcana unor şarlatani. Aceştia din urmă, prin diferite tertipuri, au intrat în posesia unor câştiguri rapide şi, culmea, fără a depune eforturi prea mari. De curând, ultima ţeapă care circulă prin zonă noastră se înfăţişează sub formă unor mesaje care vă anunţă că sunteţi „norocosiia€œ câştigători ai unor sume fabuloase de bani şi produse electronice. Totul, în urma unor campanii de care nu a auzit nimeni şi la care nu aţi participat vreodată! Consecinţele crizei financiare asupra bugetului fiecăruia şi disperarea după câştiguri suplimentare cât mai mari reprezintă doar câteva dintre aspectele de care profită şarlatanii.  
În aceste zile, un SMS care a fost trimis instant la zeci de sigheteni i-a făcut pe mulţi să tresalte de fericire! Cine nu ar fi bucuros să audă că a câştigat, într-o zi, cât într-un an. Un astfel de mesaj a fost primit astăzi şi de către o sigheteanca pe telefonul personal. Tânără era anunţată că a câştigat suma de 10.000 de euro şi un LCD, iar pentru a intra în posesia premiului aceasta trebuia să apeleze un alt număr de telefon. Persoana care a trimis mesajul se recomanda a fi reprezentantul unei importante companii de băuturi răcoritoare. 
Poliţiştii ne avertizează să fim atenţi la mesajele primite pe telefonul mobil sau pe alte mijloace de comunicare pentru a nu cădea în capcana şarlatanilor. 
Compania al cărui nume este folosit în mod abuziv în aceste sms-uri a publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care îi avertizează pe cetăţeni  
 asupra unor tentative de fraudă sesizate în ultimele zile. ,,Ne-a fost semnalat de către diferite persoane că au fost sunate şi anunţate că au câştigat un premiu oferit de compania nostră respectiv o sumă de bani şi un LCD. Compania doreşte să vă informeze că nu are nicio legătură cu aceste mesaje, numele fiind folosit în mod abuziv. Recomandăm persoanelor contactate astfel să nu răspundă solicitării de a apela un alt număr de telefon pentru validarea premiului. De asemenea, le recomandăm să nu ofere informaţii personale celor care îi contacteaza”, anunţă reprezentanţii companiei pe site-ul oficial. 
Mare grijă, aşadar, la astfel de mesaje primite pe telefonul mobil sau pe alte mijloace de comunicare. Dacă vă lăsaţi duşi de gândul unui câştig imediat, puteţi deveni foarte uşor victimele unor reţele de indivizi care nu urmăresc decât să vă stoarcă de bani! 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.