Pe cale să fie înșelată, a avut noroc că n-a găsit cartele telefonice la magazinul la care a mers

Poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi marți cu privire la faptul că două femei au fost pe cale să fie înşelate. Este vorba despre două pensionare, de 80 şi 90 de ani, care au fost sunate pe telefonul fix de necunoscuți care au pretins că sunt reprezentanţi ai unor companii de telefonie mobilă. Celor două femei li s-a spus că au câştigat un premiu de 4.000 de euro, iar pentru a-l primi trebuie să cumpere patru sau cinci cartele telefonice reîncărcabile şi să comunice codurile acestora.

Una dintre femei a închis telefonul fără a da curs solicitării, iar cealaltă a avut noroc că la magazinul la care a mers nu erau cartele telefonice şi a renunţat. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor, pentru tentativă la înşelăciune.

Sfatul polițiștilor este ca dacă primiţi apeluri de la persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor companii şi vi se solicită informaţii confidenţiale pe considerentul că aţi câştigat un premiu, gândiţi-vă mai întâi dacă aţi participat la vreun concurs. Nu comunicaţi date şi informaţii personale şi sub nicio formă nu faceți plăţi şi nu transmiteţi codurile de reîncărcare a unor cartele telefonice pentru a intra în posesia unor premii. Sunaţi imediat la poliţie dacă aţi fost abordați în acest fel.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.