Patru maramureșeni prinși beți turtă la volan. Trei au făcut accident

Patru bărbați beți la volan au depistat ieri polițiștii maramureșeni pe drumurile județului. Trei dintre ei au provocat și accidente.

O patrulă de ordine şi siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a depistat un autoturism ce staţiona pe strada Horea şi avea roata din faţă avariată. La volan a fost identificat un băimărean de 37 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta a condus autoturismul pe strada Horea din oraș, iar la intersecția cu strada Olarilor a acroșat un autovehicul parcat și nu şi-a mai putut continua deplasarea. Băimăreanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

La rândul lor, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au depistat un bărbat de 35 ani, din Oncești, care conducea un autoturism pe strada 9 Mai din municipiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu are permis de conducere.

Duminică dimineață poliţiştii au intervenit pe DJ 187, în Ruscova, unde a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă. La faţa locului s-a constatat că autoturismul condus  de un tânăr de 23 ani, domiciliat în Poienile de Sub Munte, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a izbit de gardul unui imobil. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanenţă Ruscova, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Un alt accident pe fondul consumului de alcool s-a produs tot duminică în Baia Mare. Un tânăr de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Macului din municipiu, ajuns la intersecţia cu strada Păltinişului nu a adaptat viteza la un viraj, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a lovit de un autoturism parcat. În urma impactului au rezultat pagube materiale. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să dispună măsuri legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.