VIDEO | Părinții, nerăbdători să se redeschidă școlile din 8 februarie

După mai multe luni în care elevii au făcut școala online, de luni majoritatea școlarilor se vor întoarce în bănci. Începerea școlii în unitățile de învățământ și nu online, este motiv de bucurie și pentru părinți care au fost nevoți să stea acasă cu copiii ca să îi supravegheze.

Într-o postare pe pagina de facebook TV Sighet, mai mulți părinți au răspuns aproape în unanimitate că își doresc ca școala să înceapă fizic din 8 februarie.

”Sunt de acord cu redeschiderea școlilor din 8 februarie deoarece fiica mea e clasa a opta și are mare nevoie sa fie acolo ,la școală„ a spus o sigheteancă.

”Da, sunt de acord să se redeschidă școlile, dar să se redeschidă în condiții normale, fără testare, măștile sa fie obtionale și sa dispară distanțarea fizica. Copiii noștri trebuie sa meargă la școală sa învețe, nu sa meargă la școală ca într-o pușcărie ca nu au comis nici o infracțiune ”a  precizat un părinte.

”Copii oricum se întâlnesc și dacă nu sunt la școala trebuie să aibă grijă, să se desinfecteze și să își continue școala cu prezență, altfel acasă nu prea sunt șanse să învete ei ceva”, a adăugat un alt părinte.

 Sunt însă și părinți care consideră că este riscant ca elevii să revină în bănci.

”Sunt cadru didactic și mama. Abia aștept să mă întorc în clasă, dar nu cu riscul de a-mi vedea elevii îmbolnavindu-se sau mai rău să ducă virusul acasă la părinți, bunici etc. Oricâtă materie ar pierde elevii, se recuperează, dar dacă se îmbolnăvesc și rămân cu sechele pe viață… Asta nu se mai recuperează. În condițiile date, îndrăznesc să spun că deschiderea școlilor, nu este de dorit” spune un alt părinte.

Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să știe cu exactitate modul în care se redeschis școlile, în contextul revenirii elevilor în bănci de luni, 8 februarie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.