VIDEO | Restricții de circulație și restricții pentru operatorii HORECA, începând din 8 februarie

În urma datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Maramureș și respectând prevederile Hotărârii de Guvern nr. 3/2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit într-o ședință extraordinară pentru a analiza situația epidemiologică la nivel de județ. În urma întâlnirii s-au dispus o serie de măsuri.

Conform datelor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Maramureș. la data de  1 februarie, în județul Maramureș existau 20 de localității care depășesc rata incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori. În aceste localități se aplică o serie de restricții, printre care și regimul de circulație pe timp de noapte.

Nu sunt restricții în ceea ce privește circulația persoanelor pe timpul zilei, în schimb rămâne restricția aplicată pe timpul nopții, când se poate circula doar cu motive bine întemeiate, după ora 23:00”, precizează Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș intră în vigoare în data de 8 februarie, zi din care se aplică și restricțiile privind activitatea operatorilor din domeniul HORECA.

Restricțiile se referă la actvitatea cu publicul la restaurante, baruri, cafenele, în interiorul rclădirilor, în localităților aflate sub Cod Roșu.Acești operatori prot prepara mâncare și comercializa băuturi în regim Take Away sau catering. Terasele rămân deschise și pot funcționa până la ora 21:00”, menționează Dan Bucă.

În data de 8 februarie se vor redescide școlile. În acest sens,  CJSU Maramureș va solicta sâmbătă o nouă rată a incidenței, iar în funcție de această rată a incidenței va fi actualizată și Hotărârea CJSU vizavi de loalitățile care depășesc trei cazuri la mia de locuitori, iar în acest context, până la o nouă comunicare venită din partea DSP Maramureș, vor  rămâne în vigoare actualele restricții.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.