OLIMPICE: Rio se pregătește să primească 1,5 milioane de pasageri în aeroporturi cu ocazia JO 2016

OLIMPICE: Rio se pregătește să primească 1,5 milioane de pasageri în aeroporturi cu ocazia JO 2016

 Autoritățile aeronautice braziliene au prezentat planul prin care se pregătesc să întâmpine 1,5 milioane de pasageri pe aeroporturi, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, care vor avea loc între 5 și 21 august, informează agenția EFE.

Operațiunea Aeriană pentru Rio 2016, așa cum este denumită, va permite autorităților aeronautice să se ocupe zilnic de până la 90.000 de pasageri și 1.000 de aeronave, comerciale și oficiale, acest aflux maxim de pasageri fiind așteptat în zilele ceremoniilor de deschidere și închidere ale JO 2016.
"La nivelul infrastructurii, Rio de Janeiro este foarte bine pregătit și echipa pentru gestionarea transportului aerian pe durata Jocurilor Olimpice. La aceasta se adaugă planificarea operațională, pe care am prezentat-o astăzi", a afirmat viceministrul Secretariatului pentru aviație al președinției braziliene, Guilherme Ramalho.
Planul prevede operațiuni pe 39 de aeroporturi, inclusiv două din Rio de Janeiro, cel internațional de la Galeao și cel rezervat zborurilor naționale de la Santos Dumont, precum și alte 37 situate la cel mult 200 km de sediul olimpic.
Între cei 1,5 milioane de pasageri așteptați figurează sportivii și delegațiile din 206 țări, între care 100 de șefi de stat, 32.000 de ziariști și 4.000 de sportivi paralimpici, cărora le vor fi oferite toate condițiile de accesibilitate în terminalele aeriene.
Pentru ziua inaugurării Jocurilor Olimpice, pe 5 august, este prevăzut ca aeroportul Galeao să primească în jur de 60.000 de pasageri, iar cel din Santos Dumont aproximativ 30.000, numărul estimat al avioanelor așteptate fiind cuprins între 900 și 1.000, în principal oficiale.
Pentru a face față acestui aflux, autoritățile aeronautice au fost obligate să mărească atât capacitatea de staționare pe aeroporturile respective până la 1.300 de aeronave, cât și numărul funcționarilor, care va crește până la 2.500, fără să fie incluși aici și cei 1.000 de voluntari care vor lucra în terminale.
Toate operațiunile aeriene din timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice vor fi coordonate dintr-o sală principală de comandă, care va funcționa între 20 iulie și 24 septembrie și în care vor lucra, 24 de ore pe zi, reprezentați din cadrul mai multor instituții, între care Forțele Aeriene, Vama, Ministerul Afacerilor Externe, Poliția și Trezoreria.
Operațiunea Aeriană pentru Rio 2016 prevede, totodată, extinderea orarului de funcționare al aeroportului Santos Dumont la 24 de ore pe zi, acesta fiind în prezent operațional doar 16 ore pe zi.
"Rio de Janeiro va oferi o excelentă primă și ultimă impresie vizitatorilor", a subliniat Guilherme Ramalho.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.