VIDEO | O sigheteancă coordonează o echipă de elevi în cadrul Romanian Science Festival

Sigheteanca Iuliana Bledea participă, în acest an, la Romanian Science Festival și face parte din echipa profesorului John O’Keefe, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în 2014. Absolventă a Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”, din Baia Mare, Iuliana coordonează în cadul festivalului o echipă format din trei fete.

Iuliana Bledea,  masterandă în Neuroștiințe la University College London, se implică trup și suflet în proiecte cu caracter științific, fiind pasionată de studiul asupra  creierul uman. În cadrul Romanina Science Festival Iuliana coordonează echipa ”Babel Girls” formată din trei fete de clasa a VII-a din Timișoara. Echipele calificate în etapa a doua a concursului ”Viitorul pe placul tău” lucrează de mai bine de două săptămâni alături de mentorii Romanian Science Festival pentru a-și dezvolta ideile în încercarea de a rezolva problemele din jurul lor.

Problema abordată de Babel Girls este cea a bullying-ului, un fenomen extrem de nociv pentru tinerii din toată lumea. Acest cuvânt nu are o traducere exactă în limba română, dar de regulă implică intimidare, terorizare și brutalizare cu scopul de a-l face pe cel agresat să se simtă prost, izolat de oamenii din jur etc. Din păcate, combaterea acestei probleme în România lasă de dorit, însă Babel Girls vin cu o soluție care să schimbe radical acest lucru! Ele propun crearea unei platforme dedicate prevenirii și conștientizării bullying-ului. Platforma ar urma să ofere resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei în în astfel de situații.

Prin intermediul acestui proiect, tinerii își doresc să aducă România, mai aproape de știință, În primul rând, RSF își propune să promoveze educația științelor prin metode non-formale, dedicate publicului larg .

În al doilea rând, RSF își propune să construiască o punte de legătură dintre diaspora științifică și contextul educațional din România, oferind astfel modele de succes și orientare în carieră tinerilor.

În al treilea rând, evenimentul dorește să ofere o platformă care reunește pasionații de știință, cultivând astfel parteneriate cu organizații autohtone, inițiative locale, ateliere, cluburi și instituții de învățământ pre-universitar și universitar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.