O dată cu venirea primăverii, Asociația Esperando din Baia Mare și-a inaugurat noul sediu

O dată cu venirea primăverii, Asociația Esperando din Baia Mare și-a inaugurat noul sediu.Nouă e și echipa, chiar și mulți dintre beneficiari.

Pentru a duce la bun sfârșit efortul mutării într-un nou sediu, membrii Asociației Esperando au fost nevoiți să-și suspende activitatea, timp de doup luni.

”În lunile ianuarie și februarie, activitățile asociației au fost suspendate, deoarece ne-am mutat, ne-am pregătit spațiile. Am început din martie cu o echipă nouă, cu beneficiari noi, cu activitățile pe care le-am avut. Avem și multe activități noi în gând , care vor fi o surpriză pentru beneficiari, aceștia fiind copii, tineri și adulții cu dizabilități”, spune Andrada Crăciun, președintele Asociației Esperando.

Camerele în care se va face kinetoterapie și recuperarea fizică sunt separate cele de adulți, față de cele pentru copii. O altă sală este pentru fizioterapie, magnetoterapie, laser, recuperare și pentru sportivi. O sală este doar cu aparate speciale pentru sport de recuperare. Există cabinete de logopedie, psihoterapie și masaj de relaxare.

”Toate aceste terapii sunt pentru întreaga comunitate, pentru cei care doresc să se relaxeze avem masaj de relaxare, drenaj limfatic sau reflexoterapie, iar pentru cei care au o problemă de sănătate, avem kinetoterapie, curenți sau alte terapii fizice”,menționează Andrada Crăciun.

Pentru că mulți beneficiari au lipsit mai multe luni, recuperarea este înceată, dar se simte o evoluție zi de zi.. Cei cu probleme medicale care vor beneficia de serviciile Asociației Esperando vor avea la dispoziție spații special amenajate, iar pentru ceilalți membri din comunitate,  asociația pune la dispoziție partea de parter. Asociația este în continuare în căutare de specialiști sum ar fi psiholog, ergoterapeut sau asistent social.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.