VIDEO | Din ruină s-a născut speranța. Cele trei case mistuite de incendiu de pe Valea Mare, aproape de etapa finală

Un incendiu puternic a mistuit trei case de pe Valea Mare din Sighet, în câteva ore. Tragedia care s-a petrecut în urmă cu o lună de zile a lăsat fără adăpost trei familii.Ajutorul însă, nu a întârziat să apară, de la vecini, rude, oameni de bine, agenți economici, autorități locale,  mulți au sărit în sprijinul victimelor. Asociația ”Dăruim și ne dăruim” a avut un aport substanțial în rezolvarea acestui caz.

La numai o lună de la coșmarul prin care au trecut, în sufletul victimelor a renăscut speranța.

Nu am mai știut de mine, aproape două săptămâni de la incendiu, nu am mai putut judeca lucrurile. În 20 de minute incendiul ne-a distrus agoniseala de-o viață. Am rămas fără nimic, cu trei copii mici. Prima dată ne-au venit vecinii în ajutor, apoi părintele Dan Sidău, de atunci încercăm să ne revenim încet, încet. Muncesc aici, zi de zi. Am reușit să ridicăm casele, le-am acoperit și se poate lucra deja în interior”, povestește Marian Dohi, proprietarul uneia dintre casele incendiate.

”În general, după ce se pune acoperișul se simte că ceea ce-i mai important s-a finalizat, dar partea de finisaje interioare e foarte costisitoare. Am găsit însă doi agenți economici care ne asigură gresia și faianța, un alt agent a venit cu partea de parchet. E nevoie de uși, mobilier, instalații. Mulțumim donatorilor care ne-au mai adus lucruri. Oricine poate dona covoare, perdele, haine, mobilier, toate sunt binevenite, pentru că aici într-adevăr este nevoie”, spune preotul Dan Sidău, coordonatorul Asociației ”Dăruim și ne dăruim”.

Integral, puteți urmări materialul în cadrul emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, azi, la TV Sighet, de la ora 18:35.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.