Noutăți la raft, la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighet

În urma unei inițiative care a luat naștere în urmă cu câteva luni, azi, Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighet, pune la dispoziția cititorilor”Raftul sighetenilor” – un raft cu căți semnate numai de autori sigheteni.

Marin Slujeru, Nicolae Iuga, Echim Vancea, Gheorghe Mihai Bârlea, Ion Mariș sau Alexandru Ivasiuc, sunt doar câteva nume de autori de carte, care reprezintă urbea sigheteană și ale căror cărți pot fi de acum împrumutate pentru lectură de la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”, din Sighetu Marmației. ”Raftul sighetenilor” reprezintă o idee mai veche a conducerii bibliotecii, materializată într-un târziu.

”Un gest neînsemnat de recunoştinţă şi admiraţie pentru aceia dintre „ai noştri” care au ales să-şi facă din cuvântul scris: îndemn, pavăză, prieten, refugiu sau infinit. Autorii sigheteni au de azi înainte locul lor de neuitare, străjuiţi îndeaproape de privirea – aprobatoare parcă – a criticului literar Laurenţiu Ulici, protectorul spiritual al bibliotecii noastre.”, scriu într-o postare pe Facebook, reprezentanții bibliotecii, lângă imaginea cu raftul de cărți.

.Deşi destul de încăpător, frumosul raft-vitrină nu are cum să adăpostească o întreagă operă a unei comunităţi a scriitorilor sigheteni surprinzător de mare. Nume care, poate au fost omise în această primă încercare, vor apărea în timp în vitrina cu cărți, promit bibliotecarii. Vitrina va fi permanent îmbogăţită cu apariţii noi, pe care autorii de care vor alege să le ofere bibliotecii și implicit, publicului larg.

Ca noutate, Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”are și achiziții de carte nouă, prin care încearcă să aducă cititorii mai aproape de lectură. Literatură și beletristică, geografie, psihologie, dar și alte domenii, toate sunt reprezentate prin apariții noi la raft la biblioteca sigheteană.

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.