VIDEO | Noutăți pentru apicultori

În 15 septembrie este ultima zi în care apicultorii mai pot depune cerere pentru a beneficia de un ajutor de minimis, în valoare de 25 de lei, pe familia de albine. Ajutorul se acordă ținând cont că acest an a fost unul dificil pentru apicultori, din cauza ploilor consistente.

Pentru a beneficia de ajutorul de minimis, apicultorii trebuie să depună la Direcția pentru Agricultură Județeană Maramureș, personal, online sau prin poștă,  o cerere însoțită de un dosar cu acte. Apicultorii trebuia să aibă stupina înregistrată la Direcția Sanitar Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor, și la Agenția Națională de Zootehnie.

Anul 2020 a fost unul slab din punct de vedre a producției de miere. Ajutorul de minimis se acordă având în vedere producția slabă de miere din acest an, un an calamitar. Este vorba despre un ajutor pentru apicultori, care să suplinească hrana pentru albine”, spune Robert Pop, președinte Apisigmar Sighet.

Din cauză că apicultorii nu se pot bucura de o producție bună de miere, membrii Clubului Apisigmar Sighet au luat decizia ca în acest an, Târgul de Miere, ce se organiza în fiecare an în 14 septembrie, să fie anulat. Decizia s-a luat la nivel național, de toate cluburile de profil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.